خبرنگار شبکه تی‌آرتی انگلیس: حضور این جمعیت در مراسم تشییع رئیس جمهور ایران در مشهد باور کردنی نیست تمهیدات ویژه مدیریت شهری مشهد برای پس از اتمام مراسم تشییع جمهور شهید شهردار مشهد: تا کنون سه میلیون نفر در آیین تشییع شهید جمهور حضور دارند (۳ خرداد ۱۴۰۳) قطارشهری مشهد به دلیل ازدحام جمعیت، در ایستگاه شریعتی توقف نخواهد داشت (۳ خرداد ۱۴۰۳) پخش زنده مراسم تشییع و تدفین رئیس جمهور شهید، آیت الله سید ابراهیم رئیسی در مشهد مقدس مسیر تشییع پیکر رئیس جمهور شهید در مشهد + زمان تدفین در حرم مطهر امام رضا(ع) مشهدی‌ها؛ بی‌قرار شهیدجمهور | سلام‌ ای غم لحظه‌های جدایی حضور ۱۳۵ تیم امدادگر هلال‌احمر در مراسم تشییع شهید جمهور در مشهد (۳ خرداد ۱۴۰۳) آماده‌باش کامل آتش‌نشانی مشهد برای مراسم تشییع پیکر رئیس‌جمهور شهید ایران تامین برق پایدار برای آیین تشییع پیکر شهید جمهور در مشهد آمادگی کامل ناوگان باری درون شهری مشهد برای استقبال و تشییع پیکر شهدای خدمت (۳ خرداد ۱۴۰۳) مسافران فرودگاه مشهد فردا از مترو استفاده کنند (۳ خرداد ۱۴۰۳) فرماندار مشهد: پیکر شهید امیرعبداللهیان امشب (چهارشنبه، ۲ خرداد ۱۴۰۳) در حرم امام‌رضا(ع) تشییع می‌شود | فردا در فرودگاه مشهد هیچ استقبالی نداریم مترو مشهد فردا (سوم خرداد ۱۴۰۳) در ایستگاه‌های شریعتی و بسیج توقف نخواهد کرد خدمات‌رسانی رایگان پارکینگ‌های شهرداری و حمل‌ونقل عمومی در روز تشییع شهدای خدمت (۳ خرداد ۱۴۰۳) تمامی بانک‌های مشهد و استان جز شعب منتخب فردا (سوم خرداد ۱۴۰۳) تعطیل هستند استقرار تیم‌های واکنش سریع امداد و نجات در طول مسیر تشییع پیکر رئیس جمهوری در مشهد اختصاص ۸ مسیر ویژه اتوبوس‌رانی برای تسهیل تردد در مراسم تشییع رئیس‌جمهوری ادارات خراسان رضوی و مشهد فردا پنجشنبه (۳ خرداد ماه ۱۴۰۳) تعطیل شد شهردار مشهد: هزار و ۷۰۰ دستگاه اتوبوس فردا در مشهد خدمت رسانی می‌کنند | مترو در مشهد رایگان است + فیلم جزئیات ممنوعیت تردد در روز تشییع شهدای خدمت در مشهد (۲ خرداد ۱۴۰۳) + نقشه محدودیت‌ها
سرخط خبرها

خلیج فارس؛ گزینه جدید انتقال آب به خراسان

  • کد خبر: ۵۷۸۳۹
  • ۱۶ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۱:۱۸
خلیج فارس؛ گزینه جدید انتقال آب به خراسان
انتقال آب از دریای عمان به استان‌های شرقی کشور لغو شده و قرار است در سناریویی جدید، این خلیج فارس باشد که کار سقایی استان‌های خشک و تفتیده خراسان را انجام دهد.
بنیامین یوسف‌زاده | شهرآرانیوز؛ انتقال آب از دریای عمان به استان‌های شرقی کشور لغو شده و قرار است در سناریویی جدید، این خلیج فارس باشد که کار سقایی استان‌های خشک و تفتیده خراسان را انجام دهد. این خبر که از سوی منبع خبری موثق به دست شهرآرا رسیده است، آب پاکی را روی دست همه می‌ریزد؛ چه آن‌ها که در ۱۰ سال اخیر سنگ آب رسانی از جنوب شرقی کشور به استان را به سینه می‌زدند و چه آن‌ها که مخالف دوآتشه این انتقال بودند.

براساس اعلام یک منبع موثق و در پی تصمیماتی که در تهران گرفته شده، قرار است به جای انتقال آب از دریای عمان، آب مورد نیاز برای برخی از استان‌های کشور از طریق سواحل خلیج فارس تأمین شود. البته افتتاحیه اخیر پروژه آب رسانی از خلیج فارس به فلات مرکزی ایران و رسیدن آب به گل گهر سیرجان، به نوعی می‌تواند مهر تأییدی بر صحت این خبر باشد.


پای وزیر در میان است

در این میان یکی از مهم‌ترین اهداف طرح انتقال آب، همواره بهره مندی صنایع مستقر از آب دریای جنوب بوده است و شنیده‌ها حکایت از آن دارد که این بار هم داستان انتقال مسیر آب رسانی به صنعتی‌ها باز می‌گردد. براساس شنیده ها، علیرضا رزم حسینی، استاندار سابق خراسان رضوی و وزیر کرمانی صنعت، معدن و تجارت، یکی از مهم‌ترین افرادی است که بر این نوع انتقال تأکید دارد و قرار است با انتقال آب از خلیج فارس، در کنار صنایع خراسان جنوبی و رضوی، کارخانه‌های کرمان و اصفهان را هم از آب جنوب متنعم کند.
این در حالی است که رزم حسینی ۳ ماه قبل، خبر از رسیدن ۳۰۵ کیلومتر از این خط به سیرجان داده و از انتقال آب خلیج فارس به کرمان تا ۲۲ بهمن امسال سخن گفته بود.


هنوز ابلاغ نرسیده است

هرچند بر اساس شنیده‌های خبرنگار ما، این خط پس از رسیدن به کرمان، به ۲ مسیر خراسان و اصفهان تقسیم می‌شود، اما مدیر پروژه شیرین سازی و انتقال آب از دریای عمان به استان‌های مرزی شرق کشور نیز در گفتگو با شهرآرا این مبحث را فقط در حد یک طرح موضوع میان مسئولان کشوری و استاندار خراسان رضوی اعلام کرده است.
علی عبداللهی با بیان اینکه فرایند انتقال آب به استان‌های شرقی کشور، همان فرایند انتقال از دریای عمان است، اظهار کرد: هنوز هیچ نامه‌ای درباره تغییر مسیر انتقال آب به دست ما نرسیده و مکاتبه‌ای هم انجام نشده است.

وی البته این را هم گفت که استاندار خراسان رضوی اخیرا یک گزارش مقایسه‌ای بین انتقال آب از دریای عمان و خلیج فارس به شرق کشور از ما خواسته، اما هنوز تصمیمی در این زمینه اتخاذ نشده است.
مدیر پروژه شیرین سازی و انتقال آب از دریای عمان به استان‌های مرزی شرق کشور با اشاره به تخصیص‌هایی که در حوزه آب رسانی استان‌های خراسان رضوی و جنوبی و سیستان و بلوچستان صورت گرفته است، تأکید کرد: بر این مبنا سهم تخصیص این استان‌ها به ترتیب ۱۲۰، ۶۰ و ۲۳۰ میلیون مترمکعب است که البته سهم سیستان و بلوچستان با احتساب سهم سواحل مکران حساب می‌شود.

قاسم تقی زاده خامسی، معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا، نیز در نشست تأمین آب کریدور شرق کشور از سواحل چابهار که شهریورماه سال گذشته به میزبانی مشهد برگزار شد، در مجموع امکان برداشت آب از این منبع را یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون متر مکعب برآورد کرده بود که حدود ۴۰۰ میلیون متر مکعب آن سهم ۳ استان پهنه شرقی کشور است.


همه هزینه‌ها با بخش خصوصی

اما به گفته عبداللهی تمام هزینه‌های اجرایی این پروژه قرار است توسط بخش خصوصی تأمین شود و بسیاری از صنایع در مسیر این طرح هم اکنون خواهان تسریع در روند اجرای آن هستند. برآورد هزینه‌ای صورت گرفته برای این طرح بزرگ نیز در ابتدا ۳.۹ میلیارد دلار ارزیابی شد که این پیش بینی ارزی با مهندسی ارزشی که در مسیر انجام شده به ۲.۲ میلیارد یورو کاهش پیدا کرده است.

او ادامه داد: در کنار این موضوعات، کار‌هایی همچون صدور مجوز زیست محیطی انتقال آب هم موضوع بسیار مهمی است که در حوزه دریای عمان صورت گرفته است.
مدیر پروژه شیرین سازی و انتقال آب از دریای عمان به استان‌های مرزی شرق کشور اضافه کرد: بااین حال، انتقال آب از هر مسیری که انجام شود، استقبال می‌کنیم و به فال نیک می‌گیریم.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->